יום שני, 11 באוקטובר 2010

היסטוריה או היסטריה... הפוסט הראשון בבלוג, קבלו אותה בתופים במחולות: ה א ל פ ח ו ר ס

זהו, ההחלטה נפלה.
לאחר התלבטות קשה הוחלט כי הפוסט הראשון יוקדש לעוגיית החלומות: "האלפחורס", השילוב של שתי עוגיות פריכות המחבקות ריבת חלב מתוקה, פשוט מושלם...
הבצק שמורכב מכמות גדולה של קורנפלור, קצת בעייתי לעבודה, לכן קירור של שעה במקרר יעשה אותו נוח יותר לרידוד.
המתכון המצ"ב מורכב משילוב של המתכון של רוני ונציה עם שיפרים קלים שלי.
התוצאה הסופית נבחנה וקיבלה אישור הפצה ע"י שכני יוצאי ארגנטינה , והיא מוגשת לכם בפירוט ובהדרכה צמודה:

החומרים הדרושים לכמות של כ 20 עוגיות עבות:
300 גרם קורנפלור.
200 גרם קמח.
100 גרם מרגרינה רכה בטמפרטורת החדר. כאן הדעות חלוקות, ניתן להשתמש רק בחמאה, לדעתי הבצק יוצא פריך יותר כאשר משלבים מרגרינה.
100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר.
קליפת תפוז מגורדת, או לימון. לדעתי גרידת התפוז מיוחדת יותר.
2 כפיות אבקת אפיה.
3 חלמונים.
120 גרם סוכר.
1/2 כפית אבקת סודה.
1 כפית תמצית וניל.
1 תוספת משדרגת: או כ 4 כפיות קוניאק, ליקר, אספרסו או כל דבר העולה על דעתכם.

למילוי - ריבת חלב איכותית.
לציפוי - קוקוס טחון.

יאללה לעבודה:
מקציפים את החמאה, המרגרינה והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה ואוורירית.
















מוסיפים את החלמונים, את תמצית הוניל, קליפת התפוז/לימון ואת התוספת המשדרגת אחד אחרי השני באיטיות.



בקערה אחרת מנפים את כל החומרים היבשים (קמח, קורנפלור, אבקת אפיה והסודה), ומוסיפים למסה המוקצפת וממשיכים בעירבול במהירות נמוכה רק עד קבלת תערובת אחידה.



שלב העיבוד-החלפתי לוו גיטרה

















עוצרים עוטפים בניילון נצמד ויאללה למקרר לשעה.


מוציאים את הבצק ומרדדים על ניר אפיה (ניתן גם על גבי משטח מקומח), לעובי של כ 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר של 4-5 ס"מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
כאן כל אחד יכול לבחור את העובי והקוטר שהוא מעוניין, אני אוהב את האלפחורס שלי יחסית עבות.





 

רידוד יחסית עבה


















כאמור הבצק די קשה לעבודה ונוטה להתפורר לכן צריך לעבוד איתו בזהירות. מי שאוהב את העוגיות עבות יותר יכול לרדד פחות את הבצק. בצק שנותר ניתן לרדד שוב ולקרוץ עוד עיגולים.

סוד האפיה: חום בינוני, כ 170 מעלות, אפיה בהשגחה מתמדת, בתנור שלי זה בול 8 דקות. העוגיות צריכות להיות עדיין לבנות עם הזהבה קלה.







מוציאים מהתבנית לאחר שהם מתקררות מעט ומצצנים.
הופכים חצי מכמות העוגיות ומזליפים בעזרת שקית זילוף (או כפית...) כמות נדיבה של ריבת חלב, מכסים עם לחיצה קלה ומגלגלים את דפנות העוגיות בקוקוס הטחון.










שימו לב שבפעם הזו עיבדתי את הבצק קצת יותר מדי, ולכן מרקמו יצא מאוד פריך, על סף התפוררות, אבל עדיין טעים...








התוצר הסופי... בתיאבון

זהו, הפוסט הראשון הסתיים בהצלחה.
בתאבון.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה