יום שני, 20 בדצמבר 2010

פוקצ'ה

אז בסופו של דבר נכנעתי ללחץ המסיבי שהופעל עלי להעלות לבלוג את מתכון הפוקצ'ה.
סוף שבוע בירושלים אצל ההורים פלוס ארוחת יום שישי חלבית היו תירוץ מושלם ללכת על זה.
הבסיס של הפוקצ'ה מאוד פשוט ומורכב מבצק שמרים הכולל שתי התפחות, הראשונה עד להכפלתו (כשעה) והשניה שהתוספות כבר עליו לעוד כ 45 דקות.
לגבי התוספות, כרגיל אני מפציר להיות יצירתיים - במקרה הזה בחרתי בבצל מטוגן לאחת ושילוב של עשבי תבלין, שמן זית ושום לשניה. אבל נגיע לזה מאוחר יותר.
המתכון המצורף מתאים לשתי פוקצ'ות גדולות ועבות בגודל של תבנית אפיה כל אחת.
ניתן לפצל את הכמות לארבע ולקבל את הפוקצ'ה דקה יותר, או להכין רק חצי כמות-לבחירתכם.
לגבי האפיה, כרגיל לחמם היטב את התנור לפני לחום המקסימלי ולהוציא כאשר הפוקצ'ה מתחילה להזהיב.

יאללה לעבודה:
לכמות המדוברת של שתיים עבות וגדולות נשתמש ב:
1 ק"ג קמח לחם (זוכרים-המומלץ שטיבל מספר 2).
22 גרם שמרים יבשים או 30 גרם טריים.
30 גרם דבש, או סוכר.
40 גרם מלח.
600 מ"ל מים פושרים.

במיקסר עם וו לישה מנפים את הקמח ומוסיפים מלח ומערבבים מעט.
בכלי אחר ממסים את השמרים והסוכר עם מחצית מכמות המים הפושרים עד לתחילת תסיסה.
מפעילים את המיקסר ומוסיפים את הנוזלים, לשים במהירות בינונית 10 דקות עד שהבצק הופך חלק וגמיש. ניתן להוסיף מים או קמח במידת הצורך.




לאחר הלישה הארוכה דוקרים קצת את הבצק מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה ומניחים לתפיחה ראשונה במקום חמים ונעים למשך כשעה, עד להכפלת גודלו של הבצק.






לאחר ההתפחה נחלק את הבצק לשניים או ארבעה חלקים, נרדד כל חלק בנפרד לגודל של תבנית אפיה ונעביר לתבנית מרופדת בניר אפיה. נשטח ידנית את הבצק על גבי התבנית.
נוסיף את התוספת שהכנו, עם קצות האצבעות נטביע לתוך הבצק ונניח באותו מקום חמים להתפחה שניה של כ 45 דקות, שבמהלכה הבצק יספוג את טעמי התוספות.



נעבור לתוספות:
התוספת המומלצת על ידי היא בצל מטוגן, הטיגון הארוך של הבצל מוציא ממנו את כל הסוכרים שבו והופך אותו למעדן והשילוב שלו עם מלח, שמן זית ושום פשוט מושלם.




להכנת התוספת נטגן כשלושה בצלים גדולים בשמן זית על להבה גבוהה, נוסיף שתי שיני שום קצוצות ונדאג לערבוב מתמיד של התערובת, אנחנו לא רוצים לשרוף את הבצל אלא להשחימו היטב. לקראת הסוף נוסיף טימין טרי או אורגנו מלח ופלפל שחור גרוס. מקררים את התערובת ומפזרים על הבצק לפני ההתפחה השניה.




תוספות אחרות מומלצות: כל שילוב של עשבי תבלין עם שמן זית, שום ומלח גס הולך נהדר. רוזמרין כמובן לאחר שהפרדנו את העלים מהגבעול וקצצנו קצת, מרווה, בזיליקום, אורגנו, טימין, נענע וכד' - רצוי להשתמש בעשבים טריים.




ירקות קלויים גם הולכים טוב, פלפל, קישואים וחצילים פרוסים דק עם תוספת מוצרלה... בקיצור הרעיון ברור, תנו דרור ליצירתיות ואל תפחדו לנסות.




נחזור לבצק לאחר שעבר התפחה שניה, נבדוק שהתנור חם מאוד ונכניס את הפוקצ'ה לאפיה קצרה של כמה דקות עד שהיא מתחילה להזהיב מעט, דיר בלאק שלא תשרף.








בתיאבון.










תגובה 1: