יום שבת, 1 בינואר 2011

מוס גבינה ותותים בכוסות אישיות לשנה חדשה

ראשית, שנה אזרחית טובה לכולם!!
2011 נכנסה לפני כמה שעות ולשם כך התכנסנו לארוחת "חג" חגיגית, בתפריט תבשיל פויקה משובח עם אורז, עוף צלוי בלימון ואורגנו עם תפו"א וסלט חסה ברוטב חרדל ופלחי אשכולית אדומה.
הכל התארגן בדקה ה90 ולכן נדרש קינוח מהיר וקל הכנה, ומה יותר מהיר וקל מהקינוח המדובר...
שילוב של תותים עם מוס הוא מושלם בכל צורה, כאן אני מכין מוס גבינה פשוט, ומזליף אותו מעל תותים חתוכים לקוביות שמוססו עם מעט סוכר לכמה שעות.

להכנת המוס:
חבילת משנת מתוקה, 250 מ"ל.
חבילת גבינה לבנה 9%, 250 גרם.
80 גרם סוכר.
כף אבקת פודינג וניל.

מקציפים את השמנת עם אבקת הפודינג לקצפת יציבה, במקביל מערבבים את הגבינה עם הסוכר.




מעבירים כשליש מכמות הקצפת לתערובת הגבינה ומקפלים בעדינות, שהמסה אחידה מקפלים את יתרת הקצפת ויוצרים תערובת יציבה. שומרים בקירור.




לקוביות התותים:
חבילת תותים טריים.
1 כף סוכר גדושה.



את התותים חותכים לקוביות בגודל סנטימטר בערך, מוסיפים סוכר ומערבבים.
מניחים לתותים לספוג את הסוכר ולהפריש מיץ שישמש אותנו כרוטב לקישוט.




להרכבת המנה:

מניחים בתחתית כל כוס כף מקוביות התותים ומזליפים בעזרת שק זילוף או באמצעות כפית את תערובת המוס מעל התותים ומוסיפים מעט מהרוטב שהצטבר בקערת התותים.

הבטחתי קל, הבטחתי פשוט, הבטחתי טעים...בבקשה.










כדאי להכין כמות כפולה...

בתאבון.

5 תגובות:

  1. נשמע טעים מאד. תהיתי אם תוכל לענות על שתי שאלות:
    1. בכמה מנות מדובר?
    2. האם, לדעתך, ניתן להכין לילה לפני ההגשה ולשמור בקירור?

    תודה רבה,
    א.

    השבמחק
  2. היי אנונימי...
    1.הכמות במתכון מספיקה לכעשר כוסות לא גדולות (כמו בתמונות).
    2. אין בעיה להכין לילה לפני ולשמור במקרר, כך גם התערובת תתייצב יותר. עדיף להכין את התותים והמוס יום לפני ולבצע את ההרכבה לפני ההגשה.
    בתאבון!

    השבמחק
  3. נראה מאוד פשוט להכנה, לא דורש קורס טבחות או להיות שף מתחיל כמו רוב הקינוחים שנראים טוב.
    אופצייה נהדרת לאירוח!
    אני מאמצת בחום - תודה.

    השבמחק