עוגת מוס שוקולד לבן או היום יום רביעי ועוד לא הכנתי עוגה לקפאין...
יום רביעי 17:30 נזכרתי שיש לי עוד עוגה שהבטחתי להכין למחר בערב, ומחר כל היום אני עסוק, זה הזמן לשלוף את מתכון עוגת המוס הלבנה.
העוגה מורכבת מבסיס בצק פריך קל הכנה שעובר אפיה קצרה וקירור ועליו מרכיבים את המוס שוקולד לבן העשיר מאוד..מאוד...מאוד...
הבצק הפריך שבשימוש כאן הוא הפשוט ביותר, הסוד כמובן הוא בעיבוד מינימלי במעבד המזון או במיקסר שעשמור על המרקם הרצוי לאחר האפיה.
ממש בקרוב אני מבטיח לכתוב סקירה מקיפה אודות הכנת בצק פריך ואפשרויות השידרוג הקיימות ולמה לא צריך לחשוש מהכנתו.
לעסק סרג'יו:
החומרים לתחתית העוגה: (עבור תבנית בקוטר 24 ס"מ)- ניתן להשתמש ברינג במקום תבנית.
(הסבר על שימוש ברינג ניתן ללמוד כאן.)
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
200 גרם קמח.
1/2 כפית אבקת אפיה.
1 חלמון.
50 גרם סוכר.
1/2 כפית תמצית וניל.
במעבד מזון (עדיף להב פלסטיק), או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר, מוסיפים את החלמון, מוסיפים את הקמח עם אבקת האפיה ותמצית הוניל.
מעבדים בקצרה עד קבלת כדור בצק אם השתמשנו במעבד מזון או תערובת פירורית אם בחרנו במיקסר.
אוספים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור כחצי שעה.
לאחר הקירור, מרדדים את הבצק לעיגול על משטח מקומח או על גבי ניר אפיה, מרפדים את התבנית בבצק, מחוררים עם מזלג ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות כ 15 דקות עד שהבצק זהוב.
שימו לב כי העוגה לא עוברת אפיה נוספת ולכן התחתית אמורה להיות אפויה במלואה.
החומרים למוס שוקולד לבן-
4 מיכלי שמנת מתוקה.
350 גרם שוקולד לבן.
1/4 כוס מים קרים (כ 60מ"ל).
10 גרם ג'לטין.
מניחים את הג'לטין בקערה עם מים קרים ומניחים בצד כ 10 דקות.
מחממים שני מיכלי שמנת מתוקה, אין צורך להגיע לרתיחה, ברגע שרואים בועות קטנות בצידי הסיר ניתן להוריד מהאש. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד הלבן, נותנים לו להינמס מעצמו כשתי דקות, ואז עוזרים לו עם ערבוב.

עכשיו יש צורך בחימום והמסת גרגירי הג'לטין במים, ניתן לעשות זאת ע"י חימום של 20 שניות במיקרוגל או במחבת קטנה על אש נמוכה.
נוסיף את נוזל הג'לטין לתערובת השמנת והשוקולד, נערבב היטב ונניח בצד לקירור בטפרטורת החדר.
לאחר שהמסה התקררה, נקציף את יתרת השמנת לקצפת רכה, ונקפל את הקצפת לתערובת השוקולד.

נמזוג את תערובת המוס על התחתית האפויה ומכניס לקירור של שעתיים לפחות.
זהו, יותר פשוט מזה אין.
בתאבון.


יום רביעי 17:30 נזכרתי שיש לי עוד עוגה שהבטחתי להכין למחר בערב, ומחר כל היום אני עסוק, זה הזמן לשלוף את מתכון עוגת המוס הלבנה.
העוגה מורכבת מבסיס בצק פריך קל הכנה שעובר אפיה קצרה וקירור ועליו מרכיבים את המוס שוקולד לבן העשיר מאוד..מאוד...מאוד...
הבצק הפריך שבשימוש כאן הוא הפשוט ביותר, הסוד כמובן הוא בעיבוד מינימלי במעבד המזון או במיקסר שעשמור על המרקם הרצוי לאחר האפיה.
ממש בקרוב אני מבטיח לכתוב סקירה מקיפה אודות הכנת בצק פריך ואפשרויות השידרוג הקיימות ולמה לא צריך לחשוש מהכנתו.
לעסק סרג'יו:
החומרים לתחתית העוגה: (עבור תבנית בקוטר 24 ס"מ)- ניתן להשתמש ברינג במקום תבנית.
(הסבר על שימוש ברינג ניתן ללמוד כאן.)
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
200 גרם קמח.
1/2 כפית אבקת אפיה.
1 חלמון.
50 גרם סוכר.
1/2 כפית תמצית וניל.
במעבד מזון (עדיף להב פלסטיק), או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר, מוסיפים את החלמון, מוסיפים את הקמח עם אבקת האפיה ותמצית הוניל.
לצורך התמונה שמתי את כל המרכיבים יחד |
מעבדים בקצרה עד קבלת כדור בצק אם השתמשנו במעבד מזון או תערובת פירורית אם בחרנו במיקסר.
אוספים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור כחצי שעה.
לפני הקירור |
לאחר הקירור, מרדדים את הבצק לעיגול על משטח מקומח או על גבי ניר אפיה, מרפדים את התבנית בבצק, מחוררים עם מזלג ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות כ 15 דקות עד שהבצק זהוב.
לפני אפיה |
אחרי אפיה |
שימו לב כי העוגה לא עוברת אפיה נוספת ולכן התחתית אמורה להיות אפויה במלואה.
החומרים למוס שוקולד לבן-
4 מיכלי שמנת מתוקה.
350 גרם שוקולד לבן.
1/4 כוס מים קרים (כ 60מ"ל).
10 גרם ג'לטין.
מניחים את הג'לטין בקערה עם מים קרים ומניחים בצד כ 10 דקות.
מחממים שני מיכלי שמנת מתוקה, אין צורך להגיע לרתיחה, ברגע שרואים בועות קטנות בצידי הסיר ניתן להוריד מהאש. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד הלבן, נותנים לו להינמס מעצמו כשתי דקות, ואז עוזרים לו עם ערבוב.
עכשיו יש צורך בחימום והמסת גרגירי הג'לטין במים, ניתן לעשות זאת ע"י חימום של 20 שניות במיקרוגל או במחבת קטנה על אש נמוכה.
נוסיף את נוזל הג'לטין לתערובת השמנת והשוקולד, נערבב היטב ונניח בצד לקירור בטפרטורת החדר.
לאחר שהמסה התקררה, נקציף את יתרת השמנת לקצפת רכה, ונקפל את הקצפת לתערובת השוקולד.
נמזוג את תערובת המוס על התחתית האפויה ומכניס לקירור של שעתיים לפחות.
זהו, יותר פשוט מזה אין.
בתאבון.
קצת קישוטים... |
אחי היקר,
השבמחקבהחלט נראה טעים!
מתי אתה מכין גם לנו עוגה כזאת ולא רק לקפאין??